beats by dre cheap

Nesscaffe Torta

Moram priznati da nisam od onih djevojaka/zena sto svaki dan nesto kuhaju, i provode pola dana u kuhinji.Nije da ne volim kuhati , ali nisam sad nesto pretjerano ni odusevljena s tim da stalno kuham i pravim nesto. Mada volim s vremena na vrijeme ispobati neki recept, nesto novo sto do sad nisam pravila. Ovdje bih htjela podijeliti takve recepte s vama. Znaci nece biti pretjerano zahtjevni, necete trebati mnogo ćereste (sto bi nase stare nane rekle)   ... Jer ja ako vidim da u neki kolac ide 10 jaja, dalje ne citam :) . Uvijek gledam da je jelo ,bilo slatko, bilo slano lagano za pripremiti , da ne zahtjeva mnogo vremena,a opet da je ukusno. Dobro nekad za nesto treba ipak odvojiti vrijeme al sve u granicama normale.
Znaci s vama dijelim samo ispobane stvari

Da ne duljim dalje, danas vam predstavljam NessCaffe Tortu. Veoma ukusnu, veooomaa socnu , a ljubitelji kafe mislim da ce biti posebno odusevljeni.
Pa  da pocnemo. Za ovaj eksperiment ce vam biti potrebno slijedece:

Za biskvit:
-2 šalice šećera
-1 šalica oštrog brašna
-1 šalica mekog brašna
-1 i pol kaščica praška za pecivo
-1 i pol kaščica sode bikarbone
-1 kašika kakao
-2 jaja
-1 šalica mlijeka
-pola šalice ulja
-pola šalice kljucale vode ( u koju cete otopiti 1 kaščicu ness kafe)

Za kremu:
-1l slatkog vrhnja za šlag
-3-4 kašike šećera
- 1 kašičica ness kafe
-1 vrecica pudinga od čokolade
-1 vrećica pudinga od vanilije

Priprema:
Sve suhe sastojke (šećer,oštro brašno,meko brašno,prašak za pecivo,soda,kakao)pomijesati u jednu zdjelu.Isto tako sve mokre sastojke(jaje,mlijeko,ulje) izuzev kljucale vode pomijesati u drugu zdijelu.Postepeno dodavati mokre sastojke u suhe,lagano mjesajuci miskerom.Kad smo sjedinili sve sastojke,jos 2 minute mjesati na najjace,a zatim dodati kljucalu vodu i opet promijesati na najjace.
Kutlacom zagrabiti smjesu i razliti po tevsiji koju smo prethodno oblozili alu-folijom,tako da smo obuhvatili zidove tevsije sa folijom.Sipati 3 kutlace i staviti peci na 170 °C.Povremeno provjeriti da li je kora pecena , probadajuci je sa cackalicom ( ako na cackalici ne ostaje smjese kora je gotova) . Smjesa je dostatna za 3 kore.
Kad su se kore ohladile pripremiti kremu.
Ukuhati puding od vanilije sa 2 case mlijeka i 3 kasice secera,na kraju u njega dodati 1 kaščicu ness kafe.Premazati kremu preko prve kore ostaviti da se malo ''stegne'' i pripremiti kremu od pudinga od cokolade na isti nacin.
Na kraju kad smo sve filovali umutiti slag vrhnje sa malo ness kafe i dekorirati tortu.

Uživajte

Ullalla i to sam probala
http://slatkonepce.blogger.ba
22/03/2015 22:12